Kirkegata 55, 2609 Lillehammer

Stressmestring med medisinsk qigong

Stressmestring med medisinsk qigong og pusteøvelser en vei til – energibalanse.
Et effektivt verktøy som bygger opp indre ro og gir økt velvære og overskudd i hverdagen.
Et rolig og harmonisk sinn, gir en kropp i balanse.

Grunnkurs Trinn 1

Kveldskurs over 3 mandager. Alle samlinger er kl.16.15 – 19.45  Kursdatoer: 03.09 og 10.09 0g 24.09

Faste fellestreninger etter gjennomført kurs:  Du kan delta gratis på 1 felles trening. Mandager kl. 07.45 – 09.00

Ønsker du å fortsette på fellestreningene får du samme rettigheter som til annen gruppetrening hos fysioterapeut.

Kursinnhold: I løpet kurset lærer du øvelsesprogrammet til trinn 1 i medisinsk qigong etter Biyun metoden. Hele øvelsesprogrammet tar 30 min. og består av myke og rolige bevegelser til kinesisk musikk. Øvelsene er enkle og krever ingen fysiske forutsetninger. Du lære avspenningsøvelser, pusteteknikker og få verktøy til å trene på bevisst tilstedeværelse. Kurset vil gi deg flere redskaper til å møte kravene fra en travel hverdag på bedre måte. Hensikten med å trene Medisinsk Qigong er å styrke kroppens immunsystem og stimulere kroppens eget selvregulerende og selvhelbredende system for å bevare god helse og forebygge plager. Det er en selvhjelpsmetode som ved å stimulerer sentralnervesystemet bringer kroppen i balanse både psykisk og fysisk. Dette er noe for deg som sliter med stress, indre uro, muskelspenning, hodepine og smerter i kroppen, redusert søvnkvalitet og manglende energi i hverdagen. De myke og rolige bevegelser med naturlig dyp pust øker blodsirkulasjon generelt i hele kroppen slik at muskler og ledd mykes opp og smerter dempes. Langsomheten i bevegelsene og konsentrasjonen innover i kroppen øker din evne til tilstedeværelse og gir deg mulighet til å bli kjent med kroppen på en annen måte. Det er nok å trene 1-2 ganger i uken for å oppnå positive helseeffekter med god søvn og mer overskudd i hverdagen. Kurset veksler mellom teori og praktisk trening og jeg legger inn pauser med servering etter gruppens behov. De som trenger det kan også få ligge og hvile inn imellom.

Kursmaterialet består av en trenings cd med øvelsesinstruksjon slik at du lett kan trene hjemme og et kompendium. I tillegg får du en bok om medisinsk qigong av Fan Xiulan, grunnleggeren av metoden og lege i Tradisjonell Kinesisk Medisin. Boken inneholder bl.a. en grundig gjennomgang av alle øvelsene med helseeffekter.

Sted: Sentrum fysioterapi og trening, Kirkegate 55, Lillehammer.

Pris: 2300,- inkl. kurs materiell (bok om qigong og trenings-cd).  Pris for repetisjon av kurset: kr.1300,- (eksklusiv bok og cd). Det blir lett servering med grønn te, frukt, nøtter og kjeks.

Påmelding: Til instruktør –  jette@sentrum-fysioterapi.no  Ved påmelding betales et depositum på kr. 850,- til konto: 7262 05 28227  Resten av kursavgiften kr.1450,- betales til samme konto før kursstart.

Påmeldingen er bindende 2 uker før kursstart. Det innebærer at du etter denne dato må dekke kursavgiften uansett. Blir du syk og ikke får med deg alle dagene/kveldene kan du ”ta igjen” det du gikk glipp av neste gang jeg holder kurs.

Mer informasjon om metoden finner du på hjemmesiden under gruuper og Qiong  Har du spørsmål kan du kontakte meg på 97 67 25 91.

Håper du synes dette virker interessant og ønsker deg velkommen på kurs.

Jette Lanng Pedersen . Fysioterapeut, qigong instruktør og akupunktør